|
Post by vlasta on Oct 10, 2013 16:39:29 GMT 1
Evo kolege da vam javim i da pitam. Mi u St bi trebali dobiti novu opremu, cak 2 kamere s yojstickom a kako uspijevam doznati bit ce "handy". Svi iz uprave kukaju kako se nema novca, pa sebi postavljam pitanje a i vama. Je li logicno kupovati losiju opremu koja nijw "broadcast" te ce kvaliteta slike pasti na razinu kucnog videa? U razgovoru s Radmanom sam se dotaknuo opreme i onda je on rekao da TV Centri moraju imati kvalitetniju opremu jer da se ne smije dopustiti losija koja ce biti cesce na servisu. Ovo o opremi sam doznao od kolega koji su bili na sastanku kada je dosao novi rukovoditelj. Zamolio bih vas da lobirate za nas u centrima da imamo jednaku kvalitetu slike koja se emitira iz centrale. Sedacan pozdrav Vlastelica
|
|
|
Post by Admin on Oct 10, 2013 19:18:23 GMT 1
U svakom se slučaju treba zalagati za ravnomjeran razvoj cijele kuće. U konačnici, krajnji korisnik ne mora biti upoznat sa strukturom unutar HRT-a. Pretplatnici iz cijele Hrvatske plaćaju pretplatu i ne zanima ih je li neka snimka napravljena u Zagrebu, Splitu, Osijeku ili bilo kojem drugom tv centru, ali na temelju pretplate koju plaćaju imaju apsolutno pravo zahtjevati jednaku kvalitetu snimke ma gdje da je napravljena.
|
|
|
Post by vlasta on Oct 12, 2013 8:06:03 GMT 1
Tko odlucuje o novoj opremi? Zasto se ne savjetuje struka umjesto da se samovoljno donosi odluka o kupnji iste. Najpovoljnija nije i ne mora biti zadovoljavajuca za rad i kvalitetu snimljenog i emitiranog materijala. Predlazem da se i kordinacija kao i ovaj sindikat ukljuci u nabavku nove opreme.
|
|
|
Post by Admin on Oct 12, 2013 13:29:24 GMT 1
Tko odlucuje o novoj opremi? Zasto se ne savjetuje struka umjesto da se samovoljno donosi odluka o kupnji iste. Najpovoljnija nije i ne mora biti zadovoljavajuca za rad i kvalitetu snimljenog i emitiranog materijala. Predlazem da se i kordinacija kao i ovaj sindikat ukljuci u nabavku nove opreme. slikaitonhrt.boards.net/post/4/threadTo je, kao što vidiš, jedna od natuknica koju sam stavio kao prijedlog za programske smjernice. Mislim da bi nas se u tom threadu trebalo više uključiti u raspravu kako bi zaokružili temu i predočili konačnu verziju programskih smjernica svim članovima.
|
|
|
Post by ma-kaos on Oct 16, 2013 21:30:50 GMT 1
koliko ja imam info dvije kamere s yojstikom + 1 studijska klasicna (sa kamermanom) bi trebale ići u studio za panorame i slično a ostale 3 prave kamere +1 handy bi trebaledoći za ENG ... tako je rečeno za TV Centar Osijek
|
|
|
Post by vlasta on Oct 22, 2013 17:21:42 GMT 1
To je totalni idiotizam i neznanje, kao i nesposobnost dragi moj kolega. Mi smo javna ustanova i uz to Broadcast!! Neka ti idioti to sebi ponesu doma i nek se igraju video montaže. Pop.. kad vidim da Zagreb ima opremu da boli glava a mi se krpamo ko neki jadnici. Uvjeren sam da imamo opremo kao i oni da bi bili u stanju odvoziti dobro program a ne samo panoramu. Smatram da Centri trebaju imati VIŠE REGIONALNOG PROGRAMA. uvjeren sam da bi osvježili ovaj program . Ne znam što da kažem al me to čini bijesnim zbog opreme da bih najradje onog tko to uradi na uštrb TVC pljunuo u facu.
|
|
|
Post by ma-kaos on Oct 24, 2013 16:48:20 GMT 1
vlasta - samo sam napisao što sam čuo i kako je dogovoreno i ja se NEslazem da idemo na male kamere i krpanje. Vec je dovoljno što se snimatelji izmjenjuju na kameri dok u zg svaki kolega diži svoju kam. no nažalost o svemu odlučujenetkotko s opremom neradi.. a niti sluša one koji rade ..
|
|
|
Post by Admin on Nov 4, 2013 7:53:34 GMT 1
Dragi moji, saznajem da se sutra na HRT-u otvara veliki natječaj (tender) za nabavku opreme za tv centre (kamere, oprema režija ...). Zanima me je li tko od vas direktno zainteresiranih za budući rad na toj opremi bio kontaktiran prilikom pripreme natječaja?
|
|
|
Post by ndscape on Nov 8, 2013 8:27:36 GMT 1
To je totalni idiotizam i neznanje, kao i nesposobnost dragi moj kolega. Mi smo javna ustanova i uz to Broadcast!! Neka ti idioti to sebi ponesu doma i nek se igraju video montaže. Pop.. kad vidim da Zagreb ima opremu da boli glava a mi se krpamo ko neki jadnici. Uvjeren sam da imamo opremo kao i oni da bi bili u stanju odvoziti dobro program a ne samo panoramu. Smatram da Centri trebaju imati VIŠE REGIONALNOG PROGRAMA. uvjeren sam da bi osvježili ovaj program . Ne znam što da kažem al me to čini bijesnim zbog opreme da bih najradje onog tko to uradi na uštrb TVC pljunuo u facu. Zagreb stvarno ima opremu da boli glava.... ali u negativnom kontekstu. Oprema je bolja od vaše (Centri) ali nije ni približno dobra kako vi mislite. Stalno su kamere u servisu i na popravku... Najnovije studijske kamere imaju 8 godina a recimo kamere u studiju 8 15 godina...Kako bilo vrijeme je za zamjenu svih kamera, i u Zagrebu i u Centrima ali po mom mišljenju ne po principu ovu kramu iz Zagreba poslati u Centre (kako neki to misle napraviti)...
|
|